fbpx

Подово отопление с нагревателни кабели

При изграждането на електрическо подово отопление с нагревателни кабели препоръчваме минимум 6см топлоизолация от екструдиран полистирол, в случаите, когато подът тепърва се конструира. При реконструкция на готов под с вече съществуващата настилка ние предлагаме двойно армирана топлоизолация F-Board с дебелина 6мм. За закрепване на кабелите върху топлоизолацията е налична монтажната шина GRUFAST, с дължина 10м. и стъпка между фиксаторите 35мм. За правилното функциониране на системата и прецизния контрол върху температурата е наличен богат набор от изключително качествени терморегулатори.

Базови принципи и изисквания

  • При изграждането на подовото отопление трябва да бъдат предвидени поне 5см отстояние от периферни стени
  • Нагревателния кабел не бива да се полага под фиксирани мебели и масивни обекти – кухнески уреди, вани, душ кабини, фиксирани тоалетни и други
  • Минимум 6см топлоизолация и 3см замазка или специализираната армирана топлоизолация F-BOARD 6/10мм
  • Нагревателният кабел не се реже и не се скъсява, тъй като той е произведен в строго специфични размери – мощност, дължина, площ.
  • При изграждане на системата нагревателните кабели не бива да се преплитат и да се докосват
  • Ръчно направените серпентини не бива да са на разстояние по-малко 5см една от друга
  • Подовият сензор на избраният от вас терморегулатор се поставя на равно разстояние между кабелите

Инструкции

Препоръчителни конструкции на подови отоплителни системи

Отоплителни кабели

Предимствата на отоплителните кабели за електрическо подово отопление са голямата свобода при монтажа (при раздвижени или нестандартни стаи лесно се избягват фиксираните мебели), вариации от мощности и ниска цена. Инсталацията на подовото отопление изисква ръчно нагласяване на стъпката и фиксиране на кабелите към основата.

Отоплителни рогозки

Отоплителните рогозки предлагат лесна инсталация и еднакво разпределение на топлината по цялата повърхност на пода. Рогозките имат предварително разпределени серпентини върху носеща мрежа със самозалепващи лепенки по цялата им дължина, което значително улеснява полагането на електрическото подово отопление.

Монтажни комплекти

Монтажните комплекти са създадени за потребители, които не искат цялостно електрическо подово отопление, но искат да имат комфортен топъл под в банята, кухнята и т.н. Комплектите съдържат всичко, което е необходимо за инсталирането на подова отоплителна система, съобразена с привлекателни цени.

Най-търсени терморегулатори