fbpx

Подово отопление с нагревателни кабели

При изграждането на електрическо подово отопление с нагревателни кабели препоръчваме минимум 6см топлоизолация от екструдиран полистирол, в случаите, когато подът тепърва се конструира. При реконструкция на готов под с вече съществуващата настилка ние предлагаме двойно армирана топлоизолация F-Board с дебелина 6мм. За закрепване на кабелите върху топлоизолацията е налична монтажната шина GRUFAST, с дължина 10м. и стъпка между фиксаторите 35мм. За правилното функциониране на системата и прецизния контрол върху температурата е наличен богат набор от изключително качествени терморегулатори.

Важна информация

При полагане на електрическото подово отопление е необходимо е да се предвидят поне 5см. отстъп от периферни стени, а също така никога да не бива да се поставя под фиксирани мебели и масивни обекти(вани, душ кабини, кухненски уреди и др.).
Нагревателните кабели за подово отопление не се режат и не се скъсяват.
Нагревателните кабели не бива да се преплитат и докосват един друг

Конструкция на отоплителна система ECOFLOOR

Директно отоплителна система – ново строителство

 1. Керамична подова настилка (плочки)
 2. Слепващ слой
 3. Нагревател кабел/мрежа ECOFLOOR
 4. Подов датчик в предпазна(грофрирана) тръба
 5. Замаска 5-6 см.
 6. Арматурна мрежа
 7. Топлоизолация (фибран, др.)
 8. Бетонна основа

Директно отоплителна система – реконструкция върху съществуващ под

 1. Керамична подова настилка (плочки)
 2. Слепващ слой
 3. Нагревател кабел/мрежа ECOFLOOR
 4. Подова изолация F-BOARD (6мм)
 5. Подов датчик в предпазна(грофрирана) тръба
 6. Слепващ слой
 7. Съществуващ подОтоплителни кабели

Предимствата на отоплителните кабели за електрическо подово отопление са голямата свобода при монтажа (при раздвижени или нестандартни стаи лесно се избягват фиксираните мебели), вариации от мощности и ниска цена. Инсталацията на подовото отопление изисква ръчно нагласяване на стъпката и фиксиране на кабелите към основата.

Отоплителни рогозки

Отоплителните рогозки предлагат лесна инсталация и еднакво разпределение на топлината по цялата повърхност на пода. Рогозките имат предварително разпределени серпентини върху носеща мрежа със самозалепващи лепенки по цялата им дължина, което значително улеснява полагането на електрическото подово отопление.

Монтажни комплекти

Монтажните комплекти са създадени за потребители, които не искат цялостно електрическо подово отопление, но искат да имат комфортен топъл под в банята, кухнята и т.н. Комплектите съдържат всичко, което е необходимо за инсталирането на подова отоплителна система, съобразена с привлекателни цени.

Най-търсени терморегулатори