Подово отопление с нагревателни кабели

Нагревателните кабели за лъчисто подово отопление на ток са изключително качествени, с висока устойчивост на опън и натиск. Произвеждат се по последни технологии от чешката фирма FENIX, под много строг контрол на качеството. Отговарят на всички европейски стандарти за качество и безопастност. Тествани от водещи европейски лаборатории. 

При изграждането на подовото отопление препоръчваме минимум 6см топлоизолация от екструдиран полистирол(фибран), в случаите, когато подът тепърва се конструира. При реконструкция на готов под с вече съществуващата настилка ние предлагаме двойно армирана топлоизолация F-Board с дебелина 6мм, когато нивото на пода не може да бъде повишено. За закрепване на нагревателните кабели върху топлоизолацията е налична монтажната шина GRUFAST, с дължина 10м. и стъпка между фиксаторите 35мм. За правилното функциониране на системата и прецизния контрол върху температурата е предлагаме богат набор от изключително качествени терморегулатори.

Приложение

 • Лъчисто подово отопление под плочки
 • Отоплителни рогозки за подово отопление в баня, кухня, коридор
 • Основно отопление при ново строителство
 • Основно отопление при реконструиране на подова настилка
 • Подово отопление на ток за допълнителен комфорт

Базови принципи и изисквания

 • Tрябва да бъдат предвидени поне 5см отстояние от периферни стени.
 • Нагревателния кабел не бива да се полага под фиксирани мебели и масивни обекти – кухнески уреди, вани, душ кабини, фиксирани тоалетни.
 • Минимум 6см топлоизолация и 3см армирана замазка или специализираната армирана топлоизолация F-BOARD.
 • Нагревателните кабели не се режат, удължават или скъсяват.
 • Нагревателните кабели не бива да се преплитат и да се докосват.
 • Серпентините не бива да са на разстояние по-малко от 5см една от друга.
 • Подовият сензор на терморегулатора се поставя на равно разстояние между кабелите.
 • Препоръчително е поставянето на сензора в гофрирана тръба.

Инструкции

Препоръчителни конструкции на подови отоплителни системи

Отоплителни кабели

Предимствата на отоплителните кабели са голямата свобода при монтажа (при раздвижени или нестандартни стаи лесно се избягват фиксираните мебели), вариации от мощности и ниска цена. Инсталацията на подовото отопление изисква ръчно нагласяване на стъпката и фиксиране на кабелите към основата.

Отоплителни рогозки

Отоплителните рогозки предлагат лесна инсталация и еднакво разпределение на топлината по цялата повърхност на пода. Рогозките имат предварително разпределени серпентини върху носеща мрежа със самозалепващи лепенки по цялата им дължина, което значително улеснява полагането на електрическото подово отопление. Идеално решение за улеснен монтаж на подово отопление в баня, кухня и коридор.

Монтажни комплекти

Монтажните комплекти са създадени за потребители, които не искат цялостно електрическо подово отопление, но искат да имат комфортен топъл под в банята, кухнята и т.н. Комплектите съдържат всичко, което е необходимо за инсталирането на подова отоплителна система, съобразена с привлекателни цени.

Най-търсени терморегулатори

Изготвяне на индивидуална оферта

Получете консултация и заявете индивидуална оферта днес! Свържете се с един от нашите специалисти и започнете да реализирате проекта си. Ние ще Ви преведем през процеса и ще Ви осигурим професионален монтаж.

Направете запитване

Или позвънете на
0889 666 415 и 0889 666 413

Item added to cart.
0 items - 0,00 лв.