Лъчисти отоплителни панели и фолио за битова употреба

Принципът на работа на нискотемпературното радиантно отопление е много сходен със слънчевото излъчване. То предавамм топлината основно, като я излъчват, по този начин хората и предметите биват загрявани директно, а затоплянето на въздуха е вторичен ефект. Това прави лъчистата система много по-ефективна и икономична, тъй като постигането на комфортна среда става при по-ниска температура на въздуха и за много кратък период от време. Радиантните панели и нано фолиото работят напълно безшумно и без миризма и не излъчват никаква видима светлина. Ние предлагаме широка гама от лъчисти панели – стъклени, керамични, дизайнерски панели с изображения, панели със специални термокристални покрития.

Цялостно лъчисто отопление

За цялостно лъчисто отопление, първо трябва да се изчислят топлинните загуби  на помещението, преди да се определи какви панели да се инсталират. За случаите в които, клиентите не разполагат с проект за топлинните загуби на помещението, което желаят да отопляват, е възможно необходимата да се инсталира мощност, да се изчисли грубо в зависимост от обема (m3) на помещението:

  • За помещения до 100m3 трябва да подсигурите приблизително 45W/m3
  • За помещения от 100m3 – 500m3 трябва да подсигурите приблизително 35W/m3
  • За помещения от 500m3 – 1000m3 трябва да подсигурите приблизително 30W/m3
  • За помещения над  1000m3 – 25W/m3

Но това са груби сметки (когато не са известни топлинните загуби) и е напълно възможно да постигнете комфорт и с по-ниска мощност или пък да ви е необходима малко по-висока мощност от посочената, всичко зависи от изолационните параметри на помещението ви.  

Инфрачервените панели имат плoска излъчваща повърхност. За разлика от високотемпературните панели тук повърхността на отоплителния елемент достига максимална температура от 110°C. Плътността на излъчения поток е по-ниска. Препоръчителната височина на монтаж на панелите е 2.5-3.8 м. 

Приложение

Най-често нисокотемпературните инфрачервени панели се използват за отоплението на:

  • Отопление на жилищни, обществени и административни сгради и офиси
  • Отопление на складове, магазини, търговски центрове
  • Отопление на стационарни работни места
  • Отопление на църкви
  • Отопление на кучешки колиби
  • Дизайнерско инфрачервено отопление

Продукти

ECOSUN GR

Дизайнерски инфрачервени отоплителни панели от стъкло. За отопление на модерни и стилни помещения, в които е наблегнато върху изчистения дизайн и ефективността.

Инфрачервен отоплителен панел ECOSUN G

ECOSUN G

Стъклени инфрачервени лъчисти панели с тънък профил и алуминиева рамка. За монтаж на стена (вертикално) и на таван (хоризонтално).

Инфрачервен отоплителен панел ECOSUN G Print

ECOSUN G Print

ECOSUN G стъклени отоплителни панели произведени с висококачествено изображение, което ще превърне лъчистия нагревател в уникален и силно забележим аксесоар за вашият дом.

Универсален инфрачервен панел ECOSUN K

ECOSUN K+

Икономични инфрачервени панели подходящи са за отопление на офис бюра, пейки, стационарни работни места, каси в супермаркети, охранителни будки, кучешки колиби и други.

ECOSUN U

Универсални отоплителни панели за монтаж в жилищни, админситративни и индустриални помещения, директно върху тавана или за вграждане в окачен таван.

ECOSUN GS

Стъклени инфрачервени лъчисти панели с елегантен дизайн, предназначени са за отопление на интериори, в които те функционират не само като източник на отопление, но и като важен елемент на дизайна.

ECOSUN Natural

Стилни инфрачервени панели имитиращи външния вид на естествения камък. Подходящи са за официални стаи, зали, бани, както и за стандартни дневни помещения.

Керамичен инфрачервен панел ECOSUN CR

ECOSUN CR

Керамични нискотемпературни панели подходящи са за официални стаи, зали и бани, както и за стандартни дневни.

Инфрачервено фолио за таван ECOFILM C

Oтоплително нано фолио за стени и тавани е идеалната таванна или стенна отоплителна система, която се монтира под гипскартон. То работи абсолютно безшумно и без миризма, и не изисква никаква поддръжка.

Изготвяне на индивидуална оферта

Получете консултация и заявете индивидуална оферта днес! Свържете се с един от нашите специалисти и започнете да реализирате проекта си. Ние ще Ви преведем през процеса и ще Ви осигурим професионален монтаж.

Направете запитване

Или позвънете на
0889 666 415 и 0889 666 413

Item added to cart.
0 items - 0,00 лв.