Терморегулатор Fenix TFT WiFi

Най-продаваният термостат на Fenix от край време е популярният Fenix TFT с цветен сензорен екран, който беше въведен през 2012 г. Изискванията на потребителите обаче се променят непрекъснато, а търсенето на семпло, но интелигентно и функционално устройство за регулиране на електрическото отопление непрекъснато се увеличава. От тук идва и съвсем логичната стъпка в развитието на регулатора – Fenix TFT WiFi.

Новият TFT Wifi термостат е запазил всички доказани характеристики на оригиналния TFT, така че може да бъде напълно използван като локален термостат за всички електрически системи за директно отопление. Първата значителна промяна, видима на пръв поглед, е в дизайна на самия термостат – пластмасовата рамка на дисплея е заменена изцяло от стъклен преден панел, наличен в бяло или черно. Този нов дизайн е придал на термостата по-изчистен и по-модерен външен вид. Обновен е и графичния интерфейс на термостата, като вече присъства и режим за тъмен екран.

Най-важното подобрение определено е възможността за дистанционно управление на термостата след свързване с интернет. За тази цел е създадено мобилно приложение (за iOS или Android), чрез което потребителят може да свърже отделни термостати към акаунта си. След това приложението работи като виртуален централен блок, който позволява термостатите да се управляват индивидуално или цялостно. Приложението дава възможност на потребителя да променя режимите на работа на термостата, да променя настройката на температурата, да създава и редактира програми, да задава ваканционен режим, както и да следи историята на потреблението на отделните стаи. Термостатите, свързани към приложението, не губят никаква функционалност, така че свободно могат да бъдат контролирани по стандартния начин от екрана. Връзката на термостата с интернет позволява безпроблемното актуализиране на неговият софтуер и бъдещите подобрения стават достъпни за потребителите незабавно.

Единственото нещо, необходимо за достъп до дистанционно управление на термостат, е домашна WiFi мрежа. Не е необходима друга специална подготовка и инсталацията се извършва по същия начин, както при всеки друг стандартен стаен термостат. По този начин термостатът Fenix ​​TFT Wifi със сигурност ще намери широк спектър от приложения, например във ваканционни домове, като алтернатива на по-скъпите и сложни централни системи, или чисто като интелигентно решение за гъвкаво регулиране на отоплението на дома, което значително подобрява комфорта на потребителя.

Item added to cart.
0 items - 0,00 лв.