fbpx

Отопление на улуци и водостоци с нагревателни кабели

Нагреватели за покриви

Ние предлагаме широка гама продукти за приложение през зимата, които предпазват улуците, воронките, стрехите и водосточните тръби от замръзване. Основната цел на системите за размразяване на лед и сняг е да предотвратяват бъдещи ремонти по покривната конструкция и фасадата на вашата сграда. Освен това предпазват преминаващите xoрa от падащи ледени и снежни късове.

Нагревателните кабели ECOFLOOR ADPSV с пълна екранировка, UV защита и много добри механични свойства са създадени именно за приложение в такива случаи.

Ние ви предлагаме напълно автоматизирани системи, които се грижат за вашият комфорт. Микропроцесорното управление гарантира че вашата система няма да работи, когато не е необходимо, като по този начин пестите електроенергия. За правилната и ефикасна работа на системата управлението играе най-важна роля. Оборудвано със сензор за измерване на температурата на въздуха и сензор следящ натрупването на лед и сняг в улуците, потреблението на електроенергия е минимално, и само в случаи, когато е необходимо. Прикрепването на нагревателния кабел за улука става посредством монтажните скоби за улук или T-Strip шина. За закрепването на кабелите във водостоците се използват скоби за водосток прихванати за PVC веригата за водостоци. Cable Fix Al 25 алуминиева монтажна шина е перфектното решение за употреба върху алуминиеви покриви и повърхности, а Cable Fix Cu 25 е специално изработена за медни покриви. Системата против лед и сняг в улуци и водостоци се захранва в индивидуално изградено ел. табло според нуждите на клиента и обекта.

Базови принципи и изисквания

– За стандартни улуци / водостоци в региони с надморска височина до 1000м, трябва се инсталира мощност от 40W/m в улуците и водосточните тръби(две дължини от нагревателния кабел). 
– За нестандартни улуци, с по-голяма широчина и региони с надморска височина над 1000м, с по-обилни снеговалежи, трябва да се инсталират 60W/m в улуците (три дължини нагревателен кабел) и 40W/m във водосточните тръби (две дължини нагревателен кабел). 
– При изграждането на системата нагревателните кабели не бива да се преплитат един в друг.
Нагревателните кабели не се режат.
– Монтирането на нагревателни кабели в минусови температури е непрепоръчително, тъй като крие рискове за здравината на кабела и за правилното функциониране на отоплителната система.

Продукти