Jaguar Land Rover центъра в Острава с електрическо отопление от FENIX

Jaguar Land Rover центъра в Острава е най-модерният шоурум и сервизен център в Чешката република. За отоплението на престижният център е избрано електрическото отопление на FENIX – комбинация от подово отопление с нагревателни кабели, високотемпературно и нискотемпературно инфрачервено отопление с лъчисти панели.

Търговският център е модерна сграда, отговаряща на най-високите технически изисквания за съвременните сгради. Отоплителните и техническите свойства на сградата също отговарят на тези изисквания. Архитектурната фирма изпълнител препоръчва да се инсталира директно електрическо отопление, чието регулиране е най-ефективно и също така показва най-доброто съотношение на покупната цена и оперативните разходи. За доставчик беше избран FENIX, чиято широка гама от качествени продукти позволява да се избере оптималното решение за електрическо отопление на отделните оперативни секции на търговския център.

Система за отопление и регулиране

Изборът на отоплителната система е съобразен с предназначението на отделните части на сградата. Отоплението с подови отоплителни кабели ECOFLOOR е избрано за най-обширното пространство, което е шоурумът с нови автомобили Land Rover и Jaguar. Подът на тази зона е направен от керамични плочки. Това е идеален материал за подово отопление и в същото време отоплителната система не нарушава или ограничава визуалния аспект на шоурума.

Второто по големина помещение е магазинът, в който се извършва обслужване на представените марки автомобили. Поради височината на помещението за тази зона са използвани ECOSUN S високотемпературни лъчисти панели, окачени под таванната конструкция. По този начин нагревателните елементи не пречат в магазина и не намаляват използваемата му площ. В помещения с най-съвременни диагностични устройва използваното инфрачервено отопление покрива и изискванията за отоплителни елементи с нулева праховост, за разлика от преди използваните агрегати за горещ въздух.

За административна част на сградата са използвани лъчисти панели ECOSUN в нискотемпературната версия. Панелите са вградени в окаченият таван на офисите, което позволява извършването на всякакви промени в оформлението на стаите, ако е необходимо. Регулирането на отделните части на отоплителната система се осигурява от програмируеми терморегулатори FENIX TFT. Тези термостати имат голям сензорен екран, така че управлението им е интуитивно и много лесно.

Освен добрата изкупна цена, основното предимство на цялата отоплителна система на FENIX е именно липсата на необходимост от поддръжка, нейната висока ефективност и отлична приспособимост, свързани с децентрализацията на отоплителната система.

Изборът на електрическо отопление само потвърждава настоящата тенденция на нарастващото търсене на тази система, тъй като електрическото отопление положително се нарежда сред оптималните отоплителни системи за съвременни нови сгради. С тази система потребителите получават изключително удобно и в същото време икономически ефективно решение, съвместимо с технологиите, подготвени за близко бъдеще. Тъй като една от темите на нашето време е повишаването на ефективността на производството на електроенергия от възобновяеми източници и локалното ѝ съхранение с батерии , това е съвсем логична стъпка в тази посока.

Продукти

Item added to cart.
0 items - 0,00 лв.